Laura Marie Richardt

1897 - 1983


7. slægtled
Barn (2) Laura Marie Richardt
g.m. Frederik Iversen

Født: 5. 6. 1897 i Ønslev Døbt: 12. 8.
Gift: 7. 7. 1918
Død: 7. 3. 1983 i København
Begravet i Sengeløse

Født: 20. 6. 1892 i Nykøbing Falster
Død: 23. 6. 1949 Valby
Begravet i Sengeløse Søn af Søren Iversen og Wilhelmine Rasmussen

De fik 3 børn  

Levned

Marie levede sin barndom og ungdom i trygge omgivelser i landsbyen Ønslev på Falster.
Hun blev gift d. 7. 7.1918 med Frederik Iversen, sammen købte de forsamlingshuset i Nr. Alslev, og drev det i nogle år. Frederik var en af de første på Falster, der fik bil, han lavede selv nummerpladen og bestemte selv, hvad der skulle stå på den. Ruth blev født her midt under stort gæstebud. Først arbejdede Marie i køkkenet med at lave mad til et selskab, og så gik hun op på første sal hvor de boede, og fødte Ruth, det var d. 30.1.1920. Fra Nr. Alslev flyttede de en kort tid til Slagelse, hvor Frederik drev vognmandsforretning. Her blev Lars født d. 23.2.1921. Derefter boede de en overgang i Ledøje på Marie´s forældres gård, her blev Erik født d. 12.11.1922.

Senere flyttede de igen, denne gang til Sengeløse, hvor de boede og havde mange gode år.Det var her Frederik oprettede nogle af landets første busruter. De blev kaldt "Sengeløse bilerne", busserne kørte ruten Sengeløse, Taastrup, Glostrup og havde endestation på Ålholmsplads i København.
Marie og Frederik var de første i Sengeløse der fik elektrisk strøm, de første der fik radio, den var med tragt, og de første der fik køleskab. Bedsteforaeldrene Christian R. og Trine flyttede med til Sengeløse, og her nød de deres otium.
De tre børn Ruth, Lars, Erik og Marie og Frederik sørgede for, at de tre børn fik en uddannelse, og at de aldrig manglede noget.
Kusine Kirsten, havde her en dejlig barne - og ungdom. Bedstemor Maren Trine var et elskeligt menneske, som hjalp børnene på alle måder. Hun spillede kort med dem, og de legede mange forskellige lege. Bedstefar Christian kunne lave alt med sine hænder, blandt andet lavede han et legehus af karosseriet fra en gammel bus. Bedstemor Trine døde medens de boede i Sengeløse.
Fra Sengeløse flyttede Marie og Frederik så til Reerslev. De købte en pæn stor gård, hvor de drev landbrug. Det var under 2. verdenskrig, men de faldt vist aldrig rigtig til i landsbyen. De havde mange dyr, og det var hårdt slid. Frederik døjede med ryggen, de solgte gården efter få år og flyttede atter, denne gang til hovedstaden, hvor de købte bus i Rosenhaven 10, Valby. Bedstefar Christian R. flyttede med.
Frederik startede turistselskab: "Danmarks - Turist", købte en turistbus, og arrangerede busture rundt i Danmark og det sydlige Sverige, et arbejde Marie fortsatte under hans sygdom og senere død.
Hun havde succes, men det var et hårdt slid, hun bed taenderne sammen, der var ingen klynken fra Marie. Ganske godt gået af en enlig kvinde. Ekspeditioner af kunderne foregik i entreen, her kom kunderne ind og hentede billetter til busturene, samtidig med at hendes mand Frederik lå og var dødsyg, i stuen ved siden af. Hun lejede også deres private bil ud "uden fører", så hun havde nok at se til. Efter Frederiks død forsatte hun med at arrangere busture og ansætte buschauffører. Hun udlejede også sine 3 værelser på 1. sal. Der var "go" i Marie.
Sommeren 1948 var hård for Marie. Først døde hendes far d. 6. maj 1949 og kort tid efter hendes mand d. 23. juni 1949.
Hun fortsatte busturene og biludlejningen en del år og solgte huset i ca. 1956.

Hun fik lejlighed i Brønshøj, hvor hun boede sammen med sin siameser kat "Sussi von Levenpote" til hun kom på plejehjem i Vanløse. (Her fik hun lov til at tage katten med). Marie var meget gæstfri og en dejlig mormor, hvor jeg Lisbet kom meget, man måtte alt for hende, jeg fik lov til at rode i hendes sager, og fandt altid et eller andet der kunne bruges. Hun havde også en dejlig have i Valby med masser af baer og to store morel kirsebaer træer, som vi klatrede i. Hun havde ogsa sin hejt elskede hund "Duks", den blev godt forkælet. Marie havde sin bror Sophus boende de sidste år af hans liv, efter han blev skilt fra sin anden kone Nana.

Marie og Frederik Iversens børn:

  1. Ruth Bodil Richardt Iversen født d. 30.1.1920 i Nr. Alslev, død d. 24.9.2005 i Bagsværd har 3 børn.
  2. Lars Christian Richardt Iversen født d. 23. 2.1921 i Slagelse, død ca. 1995, han var gift 3 gange og har 6 børn.
  3. Erik Richardt Iversen født d. 12.11.1922, gift med Sonja Vibeke Kürstein, har 3 børn

Ønslev Kirke

Sengeløse kirke